BOELEKENSBIER

We hadden al lang de intentie om een eigen huisbier te laten brouwen. Aangezien we vorig jaar kennis maakten met de mensen van brouwerij Boelens uit Belsele (Sint-Niklaas) was de keuze snel gemaakt. Het leuke eraan is dat het etiket vermeld: “gebrouwen door Boelens voor Boelens”.

met enkele familieleden zijn we tot de naam “Boeleke” gekomen. Het heeft allemaal met onze familie(naam) te maken en een mooi aandenken aan vader François en grootvader Aloïs die destijds hun vlasbedrijf runden. Een boeleke is ook een klein kindje, en verwijst zo ook naar onze kinderen en kleinkinderen die de familie Boelens rijk is. Bovendien is Bentille en omgeving rijkelijk bezaaid met families en familiebedrijven onder de naam Boelens.

Het etiket is ontworpen door Bodesign en is gemaakt van een schilderij die moeder Odette destijds heeft gemaakt van de rootputten, die toen nog actief aanwezig waren aan de Warande. Als je vanaf de voordeur van het restaurant naar de overkant kijkt, dat is wat het etiket nu weerspiegelt, de vroegere rootputten om het vlas te weken en de velden er rond om het dan te laten drogen.

Het bier is verkrijgbaar in De Warande, in een exclusief glas van brouwerij Boelens. Het is de bedoeling om ons gamma streekbieren met dit eigen brouwsel uit te breiden. Niet alleen als aperitief of digestief, maar ook als begeleider van gerechten in De Meetjeslandse Tafel. Mensen die iets te vieren hebben in De Warande kunnen steevast rekenen op een pakket als souvenir. En het is ook te koop in een 4-pack, eventueel met bijhorend glas.

275 antwoorden
 1. Rv Services Near Me
  Rv Services Near Me zegt:

  After looking into a handful of the articles on your website, I seriously like your way of writing a blog. I book-marked it to my bookmark webpage list and will be checking back in the near future. Please visit my web site as well and tell me what you think.

 2. Sfero
  Sfero zegt:

  Hi, Neat post. There is a problem along with your web site in internet explorer, would test this… IE still is the marketplace chief and a large component of folks will pass over your excellent writing due to this problem.

 3. crork
  crork zegt:

  Hello my loved one! I want to say that this post is amazing, great written and include almost all significantinfos. I’d like to peer extra posts like this .

 4. john lender
  john lender zegt:

  whoah this blog is fantastic i like reading your posts. Keep up the great work! You already know, lots of persons are searching around for this info, you could help them greatly.

 5. find more here
  find more here zegt:

  An intriguing discussion is worth comment. There’s no doubt that that you ought to publish more about this issue, it may not be a taboo subject but usually folks don’t speak about such topics. To the next! Best wishes!!

 6. Google Marketing Engineer
  Google Marketing Engineer zegt:

  Hello there! This blog post couldnít be written much better! Looking through this article reminds me of my previous roommate! He always kept preaching about this. I most certainly will send this post to him. Fairly certain he’ll have a good read. I appreciate you for sharing!

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.