BOELEKENSBIER

We hadden al lang de intentie om een eigen huisbier te laten brouwen. Aangezien we vorig jaar kennis maakten met de mensen van brouwerij Boelens uit Belsele (Sint-Niklaas) was de keuze snel gemaakt. Het leuke eraan is dat het etiket vermeld: “gebrouwen door Boelens voor Boelens”.

met enkele familieleden zijn we tot de naam “Boeleke” gekomen. Het heeft allemaal met onze familie(naam) te maken en een mooi aandenken aan vader François en grootvader Aloïs die destijds hun vlasbedrijf runden. Een boeleke is ook een klein kindje, en verwijst zo ook naar onze kinderen en kleinkinderen die de familie Boelens rijk is. Bovendien is Bentille en omgeving rijkelijk bezaaid met families en familiebedrijven onder de naam Boelens.

Het etiket is ontworpen door Bodesign en is gemaakt van een schilderij die moeder Odette destijds heeft gemaakt van de rootputten, die toen nog actief aanwezig waren aan de Warande. Als je vanaf de voordeur van het restaurant naar de overkant kijkt, dat is wat het etiket nu weerspiegelt, de vroegere rootputten om het vlas te weken en de velden er rond om het dan te laten drogen.

Het bier is verkrijgbaar in De Warande, in een exclusief glas van brouwerij Boelens. Het is de bedoeling om ons gamma streekbieren met dit eigen brouwsel uit te breiden. Niet alleen als aperitief of digestief, maar ook als begeleider van gerechten in De Meetjeslandse Tafel. Mensen die iets te vieren hebben in De Warande kunnen steevast rekenen op een pakket als souvenir. En het is ook te koop in een 4-pack, eventueel met bijhorend glas.